Hoofd Internal Audit runner-up Young Captain Award

24-11-2016

Maarten Meijs is op 22 november uitgeroepen tot winnaar van de Young Captain Award 2016. De 35-jarige directeur van Talpa Global versloeg in de finaleronde Marie-Pauline Lauret, Hoofd Internal Audit bij AkzoNobel, en Francine van Dierendonck, CEO bij Xenos.

De Young Captain Award wordt jaarlijks (sinds 2005) toegekend aan een business-leider die in een vroege fase van zijn of haar carrière al een grote invloed op de eigen onderneming heeft en getuigt van een visie op economisch en maatschappelijk vlak. De finalisten zijn de Captains of Industry van morgen en kunnen volgens de jury binnen vijf jaar in de Raad van Bestuur van een grote Nederlandse organisatie zitten.

Marie-Pauline Lauret begon per 1 januari 2016 als corporate director Internal Audit bij chemieconcern AkzoNobel. Daarvoor was ze ruim twee jaar partner bij Mazars en nog daarvoor werkte ze bij KPMG. Tevens was Marie-Pauline voorzitter van de Werkgroep Toekomst Accountantsberoep, die met het formuleren van 53 maatregelen in het rapport ‘In het publiek belang’ de basis legde voor de huidige hervormingsoperatie in het beroep.

Op donderdag 26 mei 2016 sprak Marie-Pauline Lauret samen met Marjo van Ool (beiden lid van IIA Nederland) voorafgaand aan de ALV van het IIA. Marjo gaf als zeer ervaren Chief Audit Executive het stokje over aan haar opvolger Marie-Pauline. Beide dames hebben de stap van externe accountant naar internal auditor gemaakt. Ze hebben gesproken over hun overstap, hun ervaringen in het vak en over hoe ze het thema diversiteit hebben ervaren in hun carrière tot nu toe.

De prijs van de Young Captain Award (een gevleugelde sandaal van Hermes van beeldhouwer Chris Tap) werd op dinsdagavond 22 november tijdens een galadiner op paleis Het Loo door prinses Laurentien uitgereikt aan Maarten Meijs. De jury, onder leiding van minister Kamp (Economische Zaken) en Cees ’t Hart (CEO Carlsberg), vond dat Meijs de prijs het meest verdiende. ‘Hij is een innovator met lef.’


V.l.n.r Francine van Dierendonck, Maarten Meijs, Marie-Pauline Lauret

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie