IA Foundation: De mogelijkheden van blockchain

18-07-2019

Blockchain is voor velen nog steeds een lastig te vatten technologie. Het werpt ook voor internal auditors de belangrijke vraag op welke stappen zij zouden moeten nemen in reactie op deze ingrijpende technologie.
 
De Internal Audit Foundation en Crowe hebben het rapport ‘Blockchain and Internal Audit’ geschreven om daarbij te helpen. Het rapport geeft uitleg over de technologie en de specifieke risico’s en beoogt internal auditors te helpen om zich voor te bereiden op de adoptie van blockchain en bij het ontwikkelen en implementeren van controles.

"Though evidence suggests that the profession as a whole has not yet taken a leading role in this area, this 20-page research paper provides internal auditors in various types of organizations with a basic framework for assessing their current level of blockchain technology preparedness. The authors’ intent was to create a road map for developing audit plans that address potential issues as they are encountered."

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie