29-07-2015
29-07-2015

IAF van Toshiba onder vuur

Vorige week namen negen high-profile leden van Toshiba Corporation ontslag. Door het aftreden van CEO Hisao Tanaka en acht top executives, werden er opnieuw vragen gesteld over de corporate governance cultuur van Japan en de IAF van Toshiba lag onder vuur.

IIA Global President Richard Chambers schreef voor Internal Auditor een uitgebreid artikel over de lessen die we hieruit kunnen trekken. Zijn mening is in ieder geval dat de IAF van Toshiba te modern was voor zijn tijd. De bedrijfscultuur in Japan is namelijk erg hiërarchisch, met de nadruk op loyaliteit. In plaats van vraagtekens te stellen bij de wensen van de top executives, namen de werknemers ongepaste maatregelen. Naast een te grote afhankelijkheid van het rotational staffing model vertrouwde de governancestructuur te veel op internal audit als een consultingservice in plaats van als een assuranceprovider.

Lees het gehele artikel Lessons From Toshiba: When Corporate Scandals Implicate Internal Audit op de website van Internal Auditor.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie