Het IIA komt met Audit Cast!

22-05-2023

Maak kennis met de gloednieuwe podcastserie van IIA Nederland: Audit Casts! Geniet van deze boeiende reeks, gepresenteerd door het IIA in samenwerking met Audit Magazine en ondersteund door Ferocia. Luister op je gemak, waar en wanneer je maar wilt!

In de Audit Casts gaat Peter Hartog samen met een redacteur van Audit Magazine in gesprek met vooraanstaande experts over actuele onderwerpen binnen het vakgebied van internal auditing. Er zijn tien afleveringen met elk een ander onderwerp en inspirerende gast. Laat je verrassen door de inzichten van deze deskundigen uit ons vakgebied. Dat is Audit Casts.

In de eerste aflevering gaan Peter Hartog en Liane van Eerde in gesprek met Wim Bartels (European Sustainability partner, Deloitte), over sustainability, ESG en de rol van de internal auditor. In aflevering twee staat het onderwerp 
Governance/mvo centraal. In deze aflevering gaan Peter en Liane het gesprek met Leen Paape (emeritus hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode) aan over de ontwikkelingen in governance en risicomanagement. Ook de emiritaatsrede van Leen, over maatschappelijk verantwoord ondernemen, komt natuurlijk aan bod. 

De derde aflevering van de podcastserie is een gesprek tussen Peter, Liane en Emmanuel van Zandvoort (partner Digital Risk Services, BDO). Dit gesprek gaat over de supply chain in de volatiele en onzekere VUCA-wereld en het risicomanagement daarvan.
Luister naar de balans tussen vertrouwen en control en het verschil tussen black swans en grey rhino’s. In aflevering vier staat het onderwerp psychologische veiligheid centraal. in deze aflvering luister je naar een gesprek tussen Peter, Liane en Ignatia Mannoe (Manager Diversity, Equity & Inclusion (en ex-auditor), Eneco) over de resultaten van het onderzoek bij Google, de effecten van psychologische veiligheid voor de veiligheid van de werkomgeving, voor innovatie en voor het succes van teams. 

In de vijfde aflevering van Audit Cast gaan Peter Hartog en Naeem Arif in gesprek met Ronald van de Langeberg (partner, InAudit) over cybersecurity, al jarenlang de top 1 risico in Risk in Focus! Als organisator van de maandelijkse ‘cyberellende quiz’ praat Ronald je bij over actuele ontwikkelingen in cyberrisico’s en het management daarvan. Niet alleen de techniek, maar ook de gedragskant! 

Luister ze allemaal via de website, Audit Magazine of via Spotify. Houd de website in de gaten voor de volgende afleveringen. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie