21-11-2012
21-11-2012

IIA lid Walter Swinkels promoveert

13 november 2012 is Walter Swinkels gepromoveerd binnen de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam op de relatie tussen interne audit en het in-control vraagstuk.

Walter's onderzoek betrof het exploreren van de theorie en huidige praktijk rondom interne audit in relatie tot het in-control vraagstuk binnen beursgenoteerde ondernemingen. De aanleiding was het ontbreken van adequate theorie over de rol en bijdrage van interne audit in relatie tot het corporate en interne governance vraagstuk van ondernemingen. Het onderzoek geeft allereerst inzicht in de assumpties achter het nut en de noodzaak van een onafhankelijke monitoringfunctie in de vorm van een interne audit functie. Daarnaast geeft het onderzoek inzicht in de (benodigde) reikwijdte van een interne audit functie bij Nederlands beursgenoteerde ondernemingen.

De titel van zijn proefschrift luidt:
Dr. W.H.A. Swinkels: Exploration of a Theory of Internal Audit. A study on theoretical foundations of internal audit in relation to the nature and the control systems of Dutch public listed firms, Eburon, 2012.

U kunt het boek hier bestellen.  

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie