05-08-2010
05-08-2010

IIA Seminar Ontwikkelingen in Internal Auditing

Docent: Arie Molenkamp RO

Heerlijke zomer achter de rug?
Tijd voor een herijking van de internal auditfunctie!

De laatste jaren blijken Internal Audit afdelingen steviger posities te bereiken en zich ontwikkeld te hebben tot strategische partners van het management.  Ook maatschappelijk gezien lijkt de internal auditor aan bekendheid en waardering te hebben gewonnen.
Reden tot zelfgenoegzaamheid?  Gaan rusten op lauweren? Geenszins!

Reflectie als kerncompetentie van de internal auditor!
Doe mee aan de reflectie op ons vakgebied en schrijf je in voor het seminar ‘Ontwikkelingen in Internal Auditing’ op 23 september!

In dit seminar wordt onder andere aandacht besteed aan het volgende:
• Op welke wijze kunnen wij als auditors inspringen op bovengenoemde vraagstukken en hoe bevorderen wij dat het management ons deze rol ook toestaat?
• Hoe kunnen we verder kijken dan de conventionele auditmethodiek?
• Hebben wij, als internal auditors, onze censoren geïnstalleerd en weten wij wat er speelt in de maatschappij, bij de wetgever en binnen de betreffende branche?
• Hoe ziet het ‘principle based’-profiel van de internal auditor eruit?
• Wat is de betekenis voor audit bij het doorvoeren van meer zelfevaluatie zoals CSA binnen de doelorganisatie?
• Hoe maken wij voor onszelf en de omgeving duidelijk wat van internal audit kan worden verwacht en welke rol we in welke situatie kunnen spelen?
• Wat zijn de natuurlijke tegenspelers van internal audit? Hoe om te gaan met management, met compliance, met control en met risk management?
• Welke invloed gaat uit van het IIA en welke verantwoordelijkheid heeft de auditor als individu op de ontwikkelingen binnen de auditprofessie?
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie