IIA Verenigingsverslag 2018

05-04-2019

Beste leden en andere geïnteresseerden,

Bij deze presenteren wij het jaarverslag over 2018.

Als vereniging hebben we in 2018 een mooie stijging van het ledenaantal tot 2.831 en een ongekend aantal nieuwe CIA’s mogen verwelkomen, deels dankzij het geboden CIA Challenge Exam programma.

Naast een fantastisch congres met bijna 700 aanwezigen, organiseerden we vele andere inspirerende evenementen. Ik licht er graag de verkiezing van de Internal Audit Innovation Award uit, waar zeven teams hun innovaties presenteerden en duidelijk bleek dat ons vak in beweging is. Bij zo'n event komen de doelen van onze vereniging zo prachtig samen; het uitwisselen van de innovaties bevordert de ontwikkeling van het vakgebied en de goede beroepsuitoefening.

In 2018 brachten we – naast het interessante Audit Magazine - acht vaktechnische publicaties uit, bijvoorbeeld over Soft Controls en de Morele Moed van internal auditors. Het Internal Audit Ambition Model dat de Taskforce in samenwerking met NBA-LIO uitbracht, werd groots internationaal gepresenteerd tijdens het Europese congres in Madrid en sindsdien is er ook internationaal veel interesse voor het model.

Vermeldenswaardig over het afgelopen jaar was ook: De vereniging benoemde een nieuw erelid, John Bendermacher. Met het aantrekken van onze manager vaktechniek is de dienstverlening aan de leden uitgebreid. Het Toezichtsorgaan Kwaliteitstoetsingen heeft alle uitgevoerde kwaliteitstoetsingen op een goede uitvoering van die toetsingen beoordeeld.

Dit jaarverslag laat zien dat de IIA-medewerkers, de vele vrijwilligers, onze partners en mijn medebestuursleden 2018 tot een succesvol jaar gemaakt hebben. Door hen en met hen droegen we bij aan de verdere ontwikkeling van ons mooie internal auditvak.

Ik wens u veel leesplezier!
Jantien Heimel, Voorzitter IIA Nederland

Download PDF IIA Nederland jaarverslag 2018

Ga naar online versie IIA Nederland jaarverslag 2018

Gerelateerd nieuws

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie