IIA Verenigingsverslag 2019

16-03-2020

IIA Nederland publiceert het jaarverslag over 2019 

2019 was weer een mooi jaar voor internal audit in Nederland

2019 was weer een mooi jaar voor internal audit in Nederland, waarin we op verschillende manieren invulling hebben gegeven aan de doelstellingen uit ons strategisch plan: Stronger profession, Competent Professional en  Sustainable value. Als beroepsvereniging organiseerden we ruim tachtig inspirerende evenementen: voor young professionals, CAE’s, auditors bij kleine IAF’s, Register Operational Auditors (RO’s) en voor alle andere  internal auditors. Ook vierden we het eerste lustrum van het Commissarissen Symposium, mochten we bijna 600 bezoekers verwelkomen tijdens het congres en werden bijvoorbeeld de RO Masterclass en de PAS conferentie zeer goed bezocht. Kortom, op allerlei vlakken brachten we mensen bij elkaar om kennis uit te wisselen over internal audit en stelden we hen in staat zich verder te ontwikkelen in het mooie vakgebied.

Kennisdelen doen wij zowel offline als online. Naast nieuwsberichten en nieuwsbrieven verschijnt elk kwartaal het Audit Magazine zowel op de mat als online en regelmatig worden er vaktechnische publicaties in zowel hardcopy als PDF op onze site gepubliceerd. Ter promotie van het vakgebied ging de website wordinternalauditor.nl live. En ook op LinkedIn wisten we steeds meer mensen te bereiken. Onze LinkedIn bedrijfspagina piekte aan het
einde van het jaar enorm. 

Het Internal Audit Ambition model vliegt de hele wereld over

Het Toezichtsorgaan op de Kwaliteitstoetsingen heeft de kwaliteitsborging onder zijn hoede en vanuit die rol alle uitgevoerde kwaliteitstoetsingen beoordeeld. Het College Kwaliteitstoetsingen voerde vele van die toetsingen uit. Een handige tool ter voorbereiding op die kwaliteitstoetsingen is het Internal Audit Ambition Model. In 2019 werd de online versie van het IA AM gelanceerd. Het model vliegt de hele wereld over en is al door auditors uit 41 landen opgevraagd. Ook kunnen we stellen dat we met succes diverse reacties op consultaties hebben uitgebracht. In juni was er een katern bij Elsevier met het thema ondernemend Nederland waarin ook Internal Audit uitgebreid aan de orde kwam. Ook in juni presenteerde het IIA de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door Board In Balance naar de relatie Internal Audit – Raad van Commissarissen.

In dit jaarverslag zetten we alle feiten, cijfers en hoogtepunten uit 2019 voor u op een rij. Daarnaast werpen we alvast een blik op wat we voor 2020 en de jaren daarna verwachten. Als bestuur stelden we namelijk ons plan 2020-2025 op, waarvan we u alvast een klein inkijkje geven.

Ik wens u veel leesplezier!

Jantien Heimel,
voorzitter IIA Nederland 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie