IIA Verenigingsverslag 2020

30-03-2021

IIA publiceert het jaarverslag over 2020

Voorwoord van de voorzitter:

"Vol vertrouwen gingen we aan de slag begin 2020. Niet wetende wat voor jaar ons boven het hoofd hing. Vrijdag 13 maart 2020 kunnen we markeren als het moment dat alles veranderde. COVID-19 hield ons in de greep. Scholen gingen dicht. Thuiswerken werd het credo. En evenementen en bijeenkomsten op locatie waren niet meer toegestaan. Hadden we eerst nog stille hoop dat het een kwestie van enkele weken zou zijn, inmiddels weten we beter.

Ondanks de veranderingen en onzekerheden die de pandemie ons bezorgde, hebben we gelukkig als IIA ook kunnen meebewegen. Voor alles is er een eerste keer. Zo was ons eerste e-congres op 12 juni 2020, gevolgd door het commissarissen symposium en de PAS conferentie die online plaatsvonden. Net als al onze andere trainingen en roundtables overigens. Zo konden gelukkig toch veel activiteiten voor onze leden doorgaan. Helaas gold dat niet voor de RO Masterclass die in november 2020 klaar was om van start te gaan (met een deel van de deelnemers in de zaal en een deel een livestream). Wegens aangescherpte coronamaatregelen kon het niet doorgaan.

Hoewel we met online events onze leden toch goed wisten te verbinden en te trainen, stonden we als het bestuur ook voor zware keuzes. Grote events op locatie konden niet doorgaan. Hier gingen kosten mee gepaard, die we niet konden terugverdienen; we moesten de prognoses bijstellen. We konden kosten besparen door de helft van de kantoorruimte van het IIA bureau af te stoten. En met het IIA bureau konden we aanspraak maken op de NOW-regeling. Daarnaast heeft directeur Hans Nieuwlands gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zijn dienstverband per 1 april 2021 vervroegd te beëindigen. Met dergelijke moeilijke keuzes hopen we ons voor te bereiden op een volgend coronajaar vol met onzekerheden.

Veerkracht tonen was niet alleen een bestuursaangelegenheid. Het was een thema dat afgelopen jaar in meerdere sessies en publicaties aan bod kwam. Om onze leden zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijkheden toch je vak als internal auditor zo goed mogelijk te blijven uitvoeren, werd er op de website een speciaal corona-overzicht ingericht. Hier waren alle publicaties, blogs en webinars over auditen in het coronatijdperk gedeeld. Daarnaast verscheen de nieuwsbrief de eerste twee maanden van de pandemie wekelijks om zo alle leden zo goed mogelijk te faciliteren met informatie.

Corona of geen corona, veel zaken waren ‘business as usual’. Voor de Young Professionals, de PAS en de SVRO werd een wervende flyer ontwikkeld. Zo ook voor het initiatief Auditing for Charity. Er verschenen diverse vaktechnische publicaties met onderzoekresultaten en best practices, het Innovatieplatform ging van start en Benchmark Place werd gelanceerd; het startpunt voor deelname aan het Ambition Model en de Scorecard. In dit jaarverslag zetten we het allemaal op een rij. Daarnaast werpen we alvast een blik op wat we voor 2021 en de jaren daarna verwachten. We hopen hiermee voldoende inzicht te geven in wat wij voor onze leden, partners en andere belanghebbenden, hebben betekend en willen blijven betekenen."

Linda Post, Voorzitter IIA Nederland

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie