IIA Verenigingsverslag 2021

15-04-2022

IIA publiceert het jaarverslag over 2021

Voorwoord van de voorzitter:

Net als 2020 is ook 2021 een jaar geweest met veel onzekerheden. De COVID-19 maatregelen werden opnieuw verlengd, gedurende het jaar hier en daar versoepeld en toch weer aangescherpt. Het IIA congres van dit jaar werd uit voorzorg op 16 en 17 september georganiseerd in plaats van juni en viel gelukkig precies in een periode van versoepelingen. Het IIA Congres was het eerste grote fysieke event in 2021 voor veel van de deelnemers en werd met groot enthousiasme onthaald. Met ruim 400 deelnemers, sprekers en vrijwilligers en 130 deelnemers in de livestream was het congres een groot succes. 

Zo kon ook het Commissarissen symposium dit jaar weer fysiek plaatsvinden. Het AFAS Theater in Leusden vormde daarvoor het prachtige decor. Ook de PAS Conferentie 2021 voor kleine auditdiensten heeft weer live plaats gevonden. Zij konden netwerken met hun audit-collega’s en kregen een inspirerend programma voorgeschoteld met een mooie mix tussen vaktechnische insights, de nieuwe trends op het gebied van technologie en intuïtief leiderschap. 

In 2021 is het e-learning-aanbod on demand trainingen verder uitgebreid om bij te blijven dragen aan de wens van leden zich te blijven ontwikkelen en het verkrijgen van PE-punten, bijvoorbeeld met een vernieuwende leervorm: Escaperoom Ethiek. 

Daarnaast heeft IIA ook dit jaar weer een aantal publicaties uitgebracht op actuele onderwerpen zoals: Climate Change and Environmental Risk - uitdagingen en handvatten voor de internal auditor en Guidance on remote auditing for the use of internal auditors. Door periodieke kwaliteitstoetsingen van Internal Audit Functies (IAF) zorgen we voor continue kwaliteitsverbeteringen. De resultaten van deze toetsingen zijn samengevat in de publicatie Externe-kwaliteitstoetsingen-2019-2020. Het IIA geeft met dit rapport handvatten aan IAF’s voor een volgende stap in hun kwaliteitsverbetering. Daarnaast is dit rapport een hulpmiddel voor IAF’s bij de voorbereiding op een externe kwaliteitstoetsing.

In dit verenigingsverslag zetten we het allemaal op een rij. Daarnaast werpen we alvast een blik op wat we voor 2022 en de jaren daarna verwachten. We hopen hiermee voldoende inzicht te geven in wat wij voor onze leden, partners en andere belanghebbenden, hebben betekend en willen blijven betekenen. 

Linda Post, Voorzitter IIA Nederland

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie