IIA Verenigingsverslag 2022

24-04-2023

IIA publiceert het Verenigingsverslag over 2022

Voorwoord van de voorzitter:

Met veel plezier kijk ik terug op 2022. Als eerste bestond het IIA 25 jaar en we hebben dit als vereniging gevierd op 17 september met een jubileumfeest bij Nederzandt in Noordwijk met meer dan 100 vrijwilligers die afgelopen jaren hebben bijgedragen aan het succes van de vereniging.

Het 25 jarig jubileum was ook de aanleiding om, in samenwerking met het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB), een themanummer uit te brengen gericht op de Internal Audit Functie met als title “Nieuw Blikken”. De bijdragen in dit themanummer beslaan twee invalshoeken. Enerzijds nieuwe blikken vanuit andere, misschien verrassende disciplines. Anderzijds ontwikkelingen binnen en buiten onze organisaties waarop de internal auditors een nieuwe blik kan werpen.

Een tweede highlight was het jaarlijkse IIA Congres dat op 23 en 24 juni in het AFAS Theater in Leusden. Na twee jaren waarin het congres in een wat afgeslankte vorm werd georganiseerd als gevolg van de COVID-19, was 2022 een jaar waarin het IIA
Congres weer als voorheen een volledig evenement was. Met ruim 400 deelnemers, sprekers en vrijwilligers was het congres een groot succes. Het IIA verandert, groeit en past zich continue aan de behoeften van haar leden en het vakgebied als geheel. Deze vooruitgang vroeg ook om een update in de manier waarop we het IIA wereldwijd visueel vertegenwoordigen. Het nieuwe logo is fris en helder, en laat een zelfvertrouwen zien van de rijke traditie en geschiedenis in de huidige IIA-stijl.
In februari 2022 is wereldwijd het nieuwe IIA logo gelanceerd. Ook IIA Nederland heeft dit nieuwe logo en huisstijl overgenomen.
In 2022 is ook Auditors for Charity van start gegaan. Dit is een initiatief van het IIA waarmee een internal auditor kosteloos zijn of haar kennis en vaardigheden ter beschikking stelt aan een goede doelen organisaties, bijvoorbeeld voor organisaties die nog niet CBF-erkend zijn en dat wel willen worden. De internal auditor kan de goede doelen adviseren bij de aanvraag van deze erkenning.

Daarnaast heeft het IIA ook dit jaar weer een aantal publicaties uitgebracht op actuele onderwerpen. Een mooi voorbeeld Human capital, diversity and talent management gepubliceerd. Dit jaar steeg human capital als onderwerp van belang voor
internal audit. Het onderwerp werd door 40% van de CAE’s in Europa werd genoemd als een van hun top vijf risico’s voor 2022.Daarnaast werden onder
meer ook publicaties uitgebracht op het gebied van ESG.

In dit verenigingsverslag zetten we het allemaal op een rij. Daarnaast werpen we alvast een blik op wat we voor 2023 en de jaren daarna verwachten. We hopen hiermee voldoende inzicht te geven in wat wij voor onze leden, partners en andere belanghebbenden, hebben betekend en willen blijven betekenen.

Linda Post, voorzitter IIA Nederland

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie