14-06-2010
14-06-2010

Initiatief voor gezamenlijke kwaliteitstoets NIVRA-NOREA-IIA voor IAF’s

De 'Commissie gezamenlijke kwaliteitstoetsing', samengesteld uit leden van het CKO van het NIVRA, NOREA en IIA onderzoeken of op basis van huidige bestaande regelgeving een gezamenlijke kwaliteitstoets voor Internal Audit Functies (IAF’s) kan worden gerealiseerd. De gezamenlijk kwaliteitstoets beoogt slechts één toetsing voor alle RA’s, RE’s RO’s en CIA’s vanuit één gezamenlijk initiatief.

De eerste pilot voor een gezamenlijke kwaliteitstoets van NIVRA-NOREA-IIA, bij een grote audit afdeling in de energiesector, is geheel wens verlopen en de audit is inmiddels afgesloten met een bevredigend en geconsolideerd eindoordeel voor alle drie de beroepsorganisaties. Binnenkort zullen een tweede en derde pilot uitgevoerd worden bij respectievelijk een middelgrote en kleine audit afdeling.

Het NIVRA en NOREA streven naar accreditatie van IIA Nederland voor de uitvoering van de gezamenlijke kwaliteitstoets en zij verwachten de dit in de loop van 2010 te realiseren.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie