Innovatieve audit practices

16-10-2018

Innovatie van de IAF is door het IIA bestuur als speciaal thema benoemd. Dit wordt inhoudelijk uitgewerkt langs drie pijlers: de innovatie van ‘audit practices’, de innovatie van de auditfunctie en de innovatie van IIA Nederland als vereniging en bureau.

In het kader van de eerste pijler is een overzicht van handvatten opgesteld, waarmee de uitvoering van audits op diverse aspecten kan worden verbeterd, ofwel geïnnoveerd.  Dit overzicht is vooral het resultaat van de innovatieworkshop met Gijs van Wulfen op het IIA Congres. Protiviti heeft het grote aantal ideeën dat toen naar voren is gebracht, geordend naar een viertal clusters: ‘Go Digital’, ‘Change the Rules’, ‘Change the People’ en ‘Communicate Differently’: Resultaten Internal Audit Innovation Workshop.

Dit overzicht biedt een veelheid aan suggesties, soms heel concreet, soms een aanzet of richting waarin kan worden gedacht. De door de deelnemers aan de workshop ingebrachte ideeën zijn ‘ongecensureerd’. Als lezer dient u zelf te overwegen of en hoe een idee voor u bruikbaar is; het vormt dan ook geen ‘position paper’ of standpunten van het IIA.

Wel denken we als IIA dat veel ideeën het waard zijn om nader uit te werken of om op dat punt best practices met elkaar te delen.

  • Welke van deze punten zou u verder uitgewerkt willen zien door IIA Nederland?
  • Aan welke van deze punten u zelf zou willen meewerken?

Dit kunt u doorgeven aan peter.hartog@iia.nl.

Uit de lijst blijkt: innovatie zit ook in kleine zaken. Mogelijk dat u hierin dingen herkent, waarmee uw IAF reeds werkt. Als dat zo is, nodigen we ook graag uit om mee te doen aan de Internal Audit Innovation Award die door Protiviti wordt georganiseerd. Stuur uw idee vóór maandag 29 oktober naar IA.Innovation@protiviti.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie