Innoveren om risico's vóór te blijven

19-03-2019

Protiviti heeft de resultaten van haar jaarlijkse Internal Audit Capabilities and Needs Survey gerapporteerd. Het onderzoeksrapport heeft dit jaar de titel 'Embracing the Next Generation of Internal Auditing' meegekregen. Het rapport heeft als uitgangspunt dat Internal Auditfuncties (IAF's) zich dienen te ontwikkelen, om bij te blijven bij de ontwikkelingen van risico’s. Maar ook om te kunnen profiteren van nieuwe technologische mogelijkheden én daarmee blijvend van toegevoegde waarde te zijn voor de organisatie.

Het onderzoeksrapport is zodoende interessant voor iedere IAF die wil innoveren. Het geeft een uitgebreid beeld van de stand van zaken van de innovatie van IAF’s en biedt handvatten om de eigen ontwikkeling vorm te geven en zichzelf te vergelijken met collega’s. Het rapport wijst op de diverse aspecten waaraan aandacht kan (of moet?) worden besteed en aan het management van de innovatie. Zo wordt ingegaan op de betrokkenheid van de Auditcommissie, de vernieuwing van competenties, methodologieën en technieken, maar ook op de benodigde mindset. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie