13-12-2010
13-12-2010

INTAC/OVAC ledenbijeenkomst op 6 januari 2011

Op donderdagmiddag 6 januari 2011 wordt de gezamenlijke Nieuwjaarsbijeenkomst en jaarvergadering voor intern accountants en accountants in dienst van de overheid georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zullen voor de betreffende RA’s en AA’s de volgende twee thema’s aan bod komen:

Stand van zaken fusie: van NIVRA/NOvAA naar de NBA

Toezichthouders over het accountantsberoep: wat kan de intern en overheidsaccount hiervan leren en aan bijdragen?

Ruud Dekkers, de voorzitter van het bestuur van het NIVRA, zal zijn licht laten schijnen over de fusie tussen NIVRA en NOvAA en de betekenis daarvan voor de INTAC en OVAC.
Via het rapport van de AFM en het Green Paper van de Europese Commissie (EC) gaven toezichthouders een kritische kijk op het accountantsberoep. Marianne van der Zijde (AFM) en Marcel Pheijffer (Nyenrode Business Universiteit) zullen het commentaar van respectievelijk de AFM en de EC toelichten en specifiek ingaan op de betekenis daarvan voor de intern en overheidsaccountants. Ook de reactie van de beroepsorganisaties komt aan de orde.

Dagvoorzitter voor deze middag is mw. Ingrid Doerga (voorzitter INTAC en lid van de IFAC-board).

Locatie: NBA, Antonio Vivaldistraat 2-8, 1083 HP Amsterdam, Limpergzaal

Ga voor het volledige programma en aanmelden naar de NIVRA-site
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie