07-11-2012
07-11-2012

Internal Audit in transformatie

Internal Audit functies veranderen continu. Nog weinig daarvan doen precies hetzelfde als vijf jaar geleden. Hoewel dit ook geldt voor diverse andere functies, zien wij in de praktijk met name bij Internal Audit functies een relatief grote veranderingsgezindheid. De vaak gemiddeld jonge bezetting (en dus redelijke doorstroom), de permanente educatieverplichtingen en de over het algemeen ‘beperkte houdbaarheid’ van een hoofd Internal Audit zijn relevante (f)actoren waardoor deze staat van continue verandering voor veel Internal Audit functies de dagelijkse werkelijkheid is.


Toch is de ene verandering de andere niet. In dit rapport heeft PWC onderzoek gedaan naar het begrip ‘verandering’ in relatie tot de Internal Audit functie. In deze publicatie richten zij zich niet zozeer op een continue, incrementele en wellicht autonome verandering, maar op een gerichte, gewenste en gestuurde verandering, die wij voor de eenvoud in deze publicatie ‘transformatie’ noemen.

Lees het rapport
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie