30-04-2015
30-04-2015

Internal audit: van bankzitter tot sterspeler

Robert Bogtstra heeft een opiniestuk gepubliceerd op Accountant.nl.

'Sommige trends ontwikkelen zich minder snel dan je zou denken en blijven lang hangen in het stadium van grote belofte. Maar als ze dan eenmaal doorbreken, dan is er ook echt sprake van een diepgewortelde verandering.

Dat lijkt ook het geval ten aanzien van de ontwikkeling van internal audit. Al decennialang wordt er gesproken over ‘nieuwe ontwikkelingen’ rond dat vakgebied: Internal auditors ontwikkelen zich van politieagent tot adviseur die tijdens de ontwikkeling van belangrijke programma's en projecten meeloopt en adviseert; Internal auditors gaan steeds meer doen aan risk based auditing en richten zich daarmee op de controls en risico's die er echt toe doen voor de organisatie; Internal audit doet steeds meer aan operational audit in plaats van alleen maar de financiële audit (reporting control); Internal auditors ontwikkelen zich steeds meer tot een sparring partner voor het (hogere) management.'

Lees verder op Accountant.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie