Internal Auditing opleiding UvA en Erasmus geaccrediteerd

04-02-2020

De opleidingen Internal Auditing van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zijn wederom geaccrediteerd voor een periode van vier jaar. Dit betekent dat deze opleidingen zijn erkend als gekwalificeerde opleiding Register Operational Auditor.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 29 januari ontvingen Huck Chuah van de opleiding Executive MSc. of Internal Auditing (EMIA) van de UvA en Jolanda Breedveld van Internal Auditing & Advisory (IAA) van de EUR het certificaat voor de accreditatie uit handen van het SVRO-bestuur. Beide accreditaties zijn geldig tot en met 1 december 2023.

De toetsing door de SVRO ten behoeve van de accreditatie is uitgevoerd door Giulio Ockels en Cees van Buuren. Giulio is onder meer promovendus bij Rijksuniversiteit Groningen en internal auditor bij de SVB. Cees is verantwoordelijk voor de interne audit functie van hogeschool Inholland.

Giulio lichtte toe hoe het proces in zijn werk is gegaan. Beate Numan, voorzitter SVRO: “Beide opleidingen hadden zich waanzinnig goed voorbereid. De kwaliteitscirkel van Deming zit zeer goed in elkaar. Als auditees zo goed voorbereid zouden zijn als deze twee opleidingen, zou het een heel stuk makkelijker in ons werk worden. Chapeau!”


 

Boven: Marc Verberne (SVRO), Giulio Ockels (accreditatieteam), midden: Patrick Beekhuizen (SVRO), Michel Vlak (EUR), Beate Numan, onder: Huck Chuah (UvA) en Jolanda Breedveld (EUR). Cees van Buuren ontbreekt op de foto.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie