Internal auditor en RvC: waarheen?

03-07-2019

Op de warmste 25 juni ooit gemeten in Nederland bespraken zo’n 40 Commissarissen en Chief Audit Executives de belangrijkste kansen om de samenwerking tussen de RvC en de Internal Audit Functies (IAF) naar een nog hoger niveau te brengen.

De aanleiding voor deze bijeenkomst was het onderzoeksrapport Internal auditor en RvC: waarheen? uitgevoerd onder leiding van Aalt Klaassen, partner van Board in Balance, namens de Stichting Vaktechnisch Onderzoek van het IIA.

Onder leiding van dagvoorzitter Oscar Toebosch werd het een inspirerende bijeenkomst. Allereerst presenteerde Aalt Klaassen de belangrijkste resultaten van het onderzoek (die ook in de verkorte versie van Internal auditor en RvC: waarheen? zijn opgenomen). Vervolgens gingen de deelnemers uiteen om in kleine groepen een aantal discussievragen te bespreken. Enkele groepen zochten daarvoor de schaduw op in de tuin van Park Central.

Op basis van feedback uit de groepen werden drie van de tien discussievragen voorgelegd aan de panelleden Aalt Klaassen (onderzoeker), Jantien Heimel (voorzitter IIA) en Marc van Gelder (Commissaris en lid van de Raad van Advies van het IIA). Uitspraken van de panelleden leidden tot een boeiende dialoog met de deelnemers.

Cartoonist Auke Herreman sloot de dag af met een humorvolle presentatie van een aantal cartoons die zijn observaties weergaven van de besproken dilemma’s.

Het lange en verkorte onderzoeksrapport zijn vanaf donderdag 4 juli te downloaden.

Download de cartoons in groot formaat, te gebruiken met bronvermelding: 'Copyright IIA Nederland, Auke Herreman'

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie