18-02-2015
18-02-2015

Is de onafhankelijkheid van de internal auditor in gevaar wanneer kleine auditafdelingen afwijken van het Three Lines of Defence Model?

De commissie PAS van het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA Nederland) heeft verschillende onderzoeken uitgevoerd. Hieruit blijkt dat een overgrote meerderheid van de kleine internal audit afdelingen in Nederland, naast het uitvoeren van interne audits, ook tweedelijns verantwoordelijkheden uitvoert. Het gaat bijvoorbeeld om interne controle en risicomanagement taken.

De NBA-ledengroep Intern en Overheidsaccountant (LIO) organiseert op donderdag 23 april samen met de commissie PAS een discussiebijeenkomst. Hier discussiëren we over de volgende onderwerpen:

  • Is het Three Lines of Defence Model wel relevant voor de kleinere internal audit afdelingen?
  • Is het model alleen geschikt voor grotere audit afdelingen, met name in de financiële sector?
  • Zijn er bruikbare en relevante randvoorwaarden om zoveel mogelijk te streven naar een stricte scheiding? Ofwel: hoe borg je onafhankelijkheid?

Met bijdragen van Leen Paape, Jan Groenewold en Marcel Prinsenberg belooft dit een boeiende en leerzame bijeenkomst te worden. Het aantal plaatsen is beperkt. Meld u daarom snel aan.

Tijd
Van 13.30 uur tot 17.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Doelgroep

  • IIA PAS leden
  • NBA LIO leden werkzaam bij een kleine internal audit afdeling

PE-uren
3

Prijs
€ 100,-

Locatie 
NBA, Antonio Vivaldistraat 2-8, Amsterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie