13-10-2010
13-10-2010

ISACA Round Tables

De volgende Round Table van ISACA vindt plaats op maandag 6 december 2010:
Fraude en Integriteit

Presentatie: Fraude en integriteit: wat beweegt de mens of wat doet de mens bewegen?
Met z'n allen stoppen we veel tijd in het voorkomen dat zich de gelegenheid voordoet voor fraude of andere integriteitinbreuken. Dat kan beter, effectiever, efficiënter. Als je begrijpt wat mensen doet handelen of mensen juist doet afzien van handelen, dan kan je dat handelen zelf beïnvloeden. In feite gebeurt dat met social engineering al; de mens is geen autonoom handelend wezen, maar het handelen is in belangrijke mate het gevolg van externe beïnvloeding. Stel je voor dat wij social engineering positief kunnen aanwenden. Kan dat, mag dat en waarop zijn die inzichten gebaseerd? In deze presentatie wordt een beeld gegeven van de basis van het frauderisico en een alternatieve wijze waarop met de beheersing daarvan kan worden omgegaan, met het doel enige zelfreflectie uit te lokken, want de praktijk ziet er momenteel heel anders uit.

Programma
18.00u – 18.30u Ontvangst met broodjes en koffie
18.30u – 19.30u Presentatie door Peter Schimmel
19.30u - 20.00u Round table discussie

Spreker: Peter Schimmel
Peter Schimmel is partner bij Grant Thornton Forensic & Investigation Services, verantwoordelijk voor integriteitmanagement en bijzonder accountantsonderzoek ten behoeve van geschilbeslechting. Peter verricht al sinds 1984 bijzondere onderzoeken en is vanaf 1995 gespecialiseerd in integriteitmanagement. Peter heeft voorheen onder meer leiding gegeven aan de forensic accounting afdelingen van Arthur Andersen en Ernst & Young. 

Informatie & inschrijving
U kunt zich aanmelden via de website van ISACA.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie