14-06-2010
14-06-2010

Karin Hubert RA nieuwe directeur Accountantsdienst Sociale Verzekeringsbank

Karin Hubert RA (44) zal op 15 augustus starten als directeur van de Interne Accountantsdienst van de Sociale Verzekeringsbank. Zij volgt in deze functie Hugo Tinga RA op, die met pensioen is gegaan. Hubert was ruim 13 jaar werkzaam bij KPMG als accountant en daarnaast als consultant en programmamanager. Op dit moment is zij nog manager Internal Audit bij Holland Casino, waar ze sinds 2004 werkzaam is.

De Interne Accountantsdienst van de SVB is verantwoordelijk voor het geven van assurance over en inzicht in de bedrijfsvoering, zowel aan de eigen Raad van Bestuur als aan ministeries en toezichthouders. Aandachtspunten zijn onder andere de rechtmatigheid van uitkeringen en ontvangsten en vorderingen en schulden met betrekking tot uitkeringen. Daarbij wordt vastgesteld of de processen worden uitgevoerd in lijn met de bestaande wet- en regelgeving. De SVB voert op dit moment 13 regelingen uit voor verschillende ministeries en keert ruim 33 miljard euro aan uitkeringen uit. Ook vinden er structureel controles plaats op de uitvoeringskosten bij de vestigingen.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie