Ketenmanagement: Wen er maar aan!

22-09-2016

Het derde nummer van Audit Magazine in 2016 staat in het teken van ketens en ketensamenwerking. Een belangrijk onderwerp in een tijd waarin organisaties continu in beweging zijn en in toenemende mate met elkaar zijn vervlochten.

Lees hier AM 3 2016 Ketenmanagement

De tijd dat een organisatie als een losstaand en stabiel object kon worden beschouwd, is definitief voorbij. Onderlinge relaties en afhankelijkheden zijn niet meer te negeren voor auditors. Erkenning van de complexiteit van organisaties en de wisselwerking die er is met andere organisaties is een eerste belangrijke stap, maar hoe moeten bestuurders en auditors hier nu mee omgaan?

In dit nummer komen diverse bestuurders en (audit)managers aan het woord over hoe zij met de uitdagingen op dit gebied omgaan. De uitdaging zit ook in het feit dat geen enkele keten dezelfde is. Deze diversiteit vindt u in dit nummer terug. De artikelen gaan van de strafrechtketen tot de melkketen van Campina. Het zijn compleet andere ketens, maar de overeenkomst is dat voor beide organisaties ketenoptimalisatie een vereiste is.

Wat ook duidelijk wordt, is dat ketensamenwerking een integrale zienswijze vraagt en hoge eisen stelt aan de informatievoorziening. Lees de bijdrage van onze collega’s van NOREA over keteninformatisering. Ketens zijn tenslotte ook van belang voor de internal auditafdelingen zelf. Ook zij voeren ketenaudits uit. En ook hierover kunt u lezen in dit nummer.

Verder vindt u in deze editie nog bijdragen van onze vaste columnisten, een aantal mooie non-thema-artikelen en, zeker niet onbelangrijk, een verslag met de hoogtepunten van ons jaarlijkse IIA Congres.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie