Korte opleiding tot fraude- en corruptie professional

27-05-2019

Ben je klaar voor een verdieping omtrent fraude en/of corruptie? Wil je in vijf dagen opgeleid worden tot anti-fraude en/of anti-corruptie professional? Bij het International Management Forum (IMF) zijn binnenkort de opleidingen Certified Fraud Examiner (CFE) en Certified Anti-Corruption Manager (CACM) weer te volgen. CFE en CACM zijn wereldwijd erkende certificeringen vol theoretische en praktische kennis en handvatten.

Het World Economic Forum schat de financiële schade door fraude en corruptie op 2,6 miljard dollar per jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer landen strikte(re) wetgeving invoeren om fraude en corruptie tegen te gaan. Ook Nederland richt zich steeds actiever op de signalering en aanpak van fraude. Het is niet voor niets dat de Training Frauderisicofactoren sinds 1 januari 2019 een verplichte cursus is voor interne accountants.

Certified Fraud Examiner (CFE)
In deze 5-daagse opleiding wordt u door de Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) opgeleid tot CFE. Deze certificering bestaat uit vier onderdelen.
1. Onderzoek: interviewen, verklaringen afleggen, informatie uit openbare registers verkrijgen, illegale transacties traceren, etc.
2. Wetgeving: Zorgt ervoor dat u bekend bent met de vele juridische gevolgen van het uitvoeren van fraudeonderzoeken, waaronder straf- en burgerlijk recht, bewijsregels, etc.
3. Financiële transacties en fraudeschema's: welke soorten frauduleuze financiële transacties worden in de boekhouding allemaal gemaakt?
4. Fraudepreventie: Waarom plegen mensen fraude en wat zijn manieren om dit te voorkomen. Met onderwerpen als witteboordencriminaliteit, beroepsfraude, identiteitsdiefstal, etc.
Meer informatie IMF opleiding Certified Fraud Examiner (CFE)

Certified Anti-Corruption Manager (CACM)
In deze 5-daagse opleiding wordt u door the American Anti-Corruption Institute (AACI) opgeleid tot CACM. Deze certificering voorziet management en governanceprofessionals van de kennis en vaardigheden om corruptie in organisaties te bestrijden en vermijden. Het programma richt zich op het bestrijden, vermijden en ontdekken van corruptie, het beheersen van fraude, witwassen, terrorisme financiering, interne controle en corporate governance. Na afloop van de CACM training bent u bekend met de wettelijke, management en psychologische procedures en aanpak om corruptie succesvol te bestrijden en vermijden in uw organisatie. Daarnaast bent u in staat de juiste hard en soft controls in uw organisatie in te zetten om ethisch gedrag te bewerkstelligen.
Meer informatie IMF opleiding Certified Anti-Corruption Manager (CACM)
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie