Kwaliteit en nut internal audit ter discussie

27-07-2016

KPMG zegt geen waardeoordeel uit te spreken over het nut en de kwaliteit van het werk van internal auditors, maar signaleert in de samenleving wel een dalende acceptatie van zelfcontrole.

Dat zegt KPMG in een reactie op de ophef die is ontstaan vanwege een interview met topman Albert Röell in het Financieele Dagblad. In het interview zei Röell dat aandeelhouders, toezichthouders en de samenleving tegenwoordig vragen om meer zekerheid rond kernprocessen van ondernemingen, maar dat in een low trust-samenleving volgens Röell "geen vertrouwen is in een slager die zijn eigen vlees keurt."

John Bendermacher, voorzitter van het Instituut van Internal Auditors (IIA), nam in een reactie op onder meer Accountant.nl nadrukkelijk afstand van de uitspraken van Röell: "Het valt moeilijk te begrijpen waar deze ongenuanceerde mening zo plotseling vandaan komt en waarom deze 180 graden afwijkt van de geldende praktijk en de huidige inzichten van vele belangrijke stakeholders. Waar de Commissie Van Manen duidelijk aanstuurt op een sterke internal audit functie en daarmee vertrouwen uitstraalt over de rol als 'trusted partner in good governance', worden we in dit verhaal afgeschilderd als amateurs."

Lees verder op accountweek.nl 

Lees verder op accountant.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie