Leiderschap en cultuur bij auditdiensten

11-10-2016

Doe mee aan dit onderzoek over leiderschap en cultuur bij auditdiensten en maak kans op een Bol.com waardebon*!

De onderwerpen Cultuur en Leiderschap genieten al langere tijd de aandacht van organisaties, organisatieadviseurs en – in meer of mindere mate – auditdiensten in Nederland. Dit is niet verwonderlijk, aangezien in de literatuur wordt verondersteld dat cultuur een bepalende factor is bij het behalen van doelstellingen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het gedrag van leidinggevenden correleert met de aanwezige cultuur binnen organisaties. In de afgelopen jaren zijn de culturen en leiderschapsstijlen van organisaties meermalen onderzocht. Maar hoe zit het eigenlijk met de cultuur en de toegepaste leiderschapsstijlen binnen auditdiensten in Nederland?

Ook voor auditdiensten is het van belang om inzicht te hebben in de cultuur en de toegepaste leiderschapsstijlen. Als de aanwezige cultuur invloed heeft op het behalen van doelstellingen van organisaties, is het immers niet ondenkbaar dat de cultuur binnen auditdiensten mede bepalend is voor in hoeverre de auditdienst de eigen doelstellingen realiseert. Daarnaast wordt in de literatuur verondersteld dat leiders, middels hun gedrag of toegepaste leiderschapsstijlen, invloed hebben op de cultuur. Dit impliceert dat de leiders binnen auditdiensten invloed hebben op de mate waarin doelstellingen van de afdeling of auditdienst worden gerealiseerd. 

In het kader van haar post-master studie tot Register Operational Auditor is Annabel Laurenssen - de Jager een onderzoek gestart naar Leiderschap en cultuur binnen auditdiensten in Nederland. In dit onderzoek wil ze inzichtelijk maken welke leiderschapsstijlen worden toegepast binnen de verschillende type auditdiensten en wat de relatie is met de aanwezige cultuur. U kunt meewerken aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Dit kost u ongeveer 10 tot 15 minuten. 

Enquete Leiderschap en cultuur bij auditdiensten

Als dank voor het volledig invullen van de enquête ontvangt u kosteloos een analyse van het vertoonde leiderschap en de cultuur op uw afdeling. Ook maakt u kans op een Bol.com cadeaubon ter waarde van €30,-*. 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw deelname!

*Voor elke 30 volledig ingevulde enquêtes wordt een cadeaubon van Bol.com verloot. Er worden maximaal zes cadeaubonnen verloot.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie