MAB nu gratis toegankelijk

08-03-2018

Het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) is vanaf deze maand in 'open access' voor iedereen vrij toegankelijk.

Het MAB is het enige Nederlandstalige academische Open Access tijdschrift over nieuwe ontwikkelingen binnen de accountancy, bedrijfseconomie en daaraan verwante kennisgebieden.

MAB-redactievoorzitter prof. Philip Wallage (UVA-VU): "Nederland heeft via het Nationaal Plan Open Science de ambitie uitgesproken om in 2020 al het wetenschappelijke onderzoek vrij toegankelijk te laten zijn. Het MAB wil hier graag aan bijdragen en we krijgen hiervoor gelukkig veel steun vanuit onze lezers en overige stakeholders."

Sinds 1924 biedt het MAB artikelen over accountantscontrole, externe verslaggeving, bestuurlijke informatieverzorging, management accounting, financiering en organisatie en management, altijd geschreven door experts en altijd praktisch relevant. De artikelen op de website zijn voor iedereen gratis te raadplegen.

Volgens hoofdredacteur dr. Chris Knoops is open access voor MAB-auteurs een belangrijke stap vooruit. "Onze artikelen zullen vaker en door meer mensen gelezen kunnen worden, ook door lezers zonder toegang via een universitaire bibliotheek."

In tegenstelling tot de meeste open access-tijdschriften zal het MAB geen financiële bijdrage vragen aan auteurs. De kosten voor publicatie worden betaald door partners en sponsoren, zoals IIA Nederland. Bovendien kan iedereen het blad blijven steunen door het afsluiten van een print-abonnement.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie