Mark Glazener winnaar SVRO Internal Audit Scriptie Award 2020

12-06-2020

Tijdens het eCongres van het Instituut van Internal Auditors Nederland vrijdag 12 juni werd bekend dat de SVRO Internal Audit Scriptie Award 2020 gaat naar Mark Glazener, Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn scriptie gaat over het auditen van een beleggingsstrategie en hoe je hiermee een rendementsverhoging zou kunnen realiseren.

De scriptie-award is bedoeld voor studenten aan de post-masteropleidingen Internal Auditing. De Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO) van IIA Nederland wil met de award de ontwikkeling van het vakgebied van internal auditing stimuleren. Dit jaar werden vier studenten genomineerd voor de prijs. John Klappe en Silvio Lambert Mendez van de Amsterdam Business School (UvA), opleiding Executive MSc of Internal Auditing en Zita Kemper en Mark Glazener van de Erasmus Universiteit Rotterdam, opleiding Internal Auditing & Advisory.

Net dat stapje verder

Beate Numan, voorzitter SVRO: “Met de award hopen we een stimulans te creëren voor studenten om net even dat stapje verder te zetten wanneer zij aan hun scriptie werken. We kijken naar het wetenschappelijke gehalte en naar de praktische toepasbaarheid. Juist dit kwam duidelijk terug in de scriptie van Mark Glazener.”

Strategie auditen

Juryvoorzitter Arjen van Nes geeft aan dat de scriptie van Mark eruit sprong. “Een deugdelijk en ambachtelijk werk. Een mooi voorbeeld hoe je met een referentiemodel van begin tot eind een strategie kunt auditen. Daarbij vonden we het belangrijk dat Mark heeft laten zien dat in een kwantitatieve omgeving als de beleggingswereld soft skills de doorslag kunnen geven tussen onder- of overpresteren.”

Bekijk alle genomineerden, hun complete scriptie en hun videosamenvatting via onze site: https://www.iia.nl/actualiteit/nieuws/genomineerden-svro-scriptieaward2020

Over de Internal Audit Scriptie Award

De Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO) van IIA Nederland heeft met de Internal Audit Scriptie Award tot doel de ontwikkeling van het vakgebied van internal auditing te stimuleren onder de deelnemers van de in Nederland. Scriptanten die met hun relevante en originele scripties bijdragen aan praktisch toepasbare innovaties met een wetenschappelijk kwalitatieve basis, kunnen voor een nominatie in aanmerking komen. Met het uitreiken van de Internal Audit Scriptie Award gaat IIA Nederland verder met het ondersteunen, ontwikkelen en promoten van het beroep en vak internal audit in Nederland.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie