Mini-seminar Best-practices onafhankelijke controlfunctie in 3LoD

13-06-2019

Woningcorporatie SOR organiseert op woensdagmiddag 9 oktober een gratis mini seminar over de best practices bij de invulling van de onafhankelijke controlfunctie binnen de Three Lines of Defence.

Het invulling geven aan het 3LOD-model is erg belangrijk, maar een lastige opgave. (Zie ook: IIA Launches Global Review of ‘Three Lines of Defense’ en Exposure period for ‘Three Lines of Defense’ update. IIA Global onderzoekt momenteel of het 3LOD-model nog aansluit bij het huidige veranderende organisatieklimaat.)

De invoering van de onafhankelijke controlfunctie bij woningcorporaties heeft kwetsbaarheden in het huidig organiseren en functioneren van corporaties blootgelegd. Corporaties worstelen met de opgave op welke wijze ze invulling kunnen moeten/kunnen geven aan de onafhankelijke controlfunctie en de bijbehorende randvoorwaarden.

Gerard de Heide heeft onderzocht of, en onder welke voorwaarden, een tweedelijns-(controller) en derdelijns-(audit)functie gecombineerd kunnen worden. Mede op basis van empirisch onderzoek heeft het onderzoek geleid tot dertien aanbevelingen.

In dit seminar worden best practices gepresenteerd en bediscussiëerd die de aanbevelingen uit het onderzoek ‘De onafhankelijke controlfunctie gepositioneerd in de Three Lines of Defence’ ondersteunen. 

Op welke wijze hebben woningcorporaties de aanbevelingen in de praktijk gerealiseerd en welke voordelen maar ook nadelen brengen deze met zich mee? Hoe loopt de samenwerking tussen de verschillende verdedigingslinies? Welke stap kunnen we maken in de verdere professionalisering?

De best practices worden voor elk van de drie verdedigingslinies gepresenteerd en een RvC-lid en de accountant vertellen over de meerwaarde die ze zien bij het effectief invullen van het Three Lines of Defence model.

Heb je interesse en wil je het gratis seminar bijwonen? Inschrijven: http://bit.ly/SOR_seminar

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie