09-06-2009
09-06-2009

Momentum voor veranderingen interne audit

De huidige crisis maakt duidelijk dat interne auditafdelingen kritischer moeten kijken of het management wel adequaat reageert op externe verandering. Volgens deskundigen is nu het 'momentum' voor zo'n verandering.

Internal audit moet ook een waakhond zijn die kritisch kijkt of het management wel voldoende anticipeert op externe verandering. Dat zeggen diverse deskundigen in een artikel in het juninummer van 'de Accountant'.

De toegevoegde waarde van internal audit staat volgens hen nadrukkelijk op de agenda. Alleen organisaties die "adequaat reageren op hun omgeving" kunnen in control zijn.

Een beter functionerende internal audit had de huidige crisis niet kunnen voorkomen, meent Jan Driessen, bij KPMG verantwoordelijk voor Internal Audit Services. Maar wel hebben "internal auditafdelingen te weinig eigenheid getoond bij het beoordelen van risico's".

Lees meer
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie