30-01-2015
30-01-2015

Monitoring Commissie: Internal Audit heeft een rol in risicobeheersing

Op 29 januari 2015 heeft de voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code, Jaap van Manen, het rapport Monitoring Boekjaar 2013 aangeboden aan de Secretaris Generaal van het ministerie van Economische Zaken.

De Commissie adviseert om herziening van de Code in gang te zetten. In het werkprogramma voor 2015 staat het voornemen van de Commissie voornemens om onder andere aandacht te vesteden aan risicobeheersing:

"Risicobeheersing is een toekomstig aandachtspunt voor de Commissie. Het is van belang dat vennootschappen aangeven hoe het risicobeheersingssysteem is opgezet en hoe het werkt. De interne audit functie heeft daarbinnen een rol. Uit het nalevingsonderzoek is de bepaling V.3.3 ‘evaluatie instellen van interne audit functie’ naar voren gekomen als minst nageleefde bepaling door zowel de AMX-index als de AMS-index genoteerde vennootschappen. De Commissie is geïnteresseerd in de reden voor niet-naleving." Het volledige rapport vindt u hier.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie