25-05-2009
25-05-2009

Nationaal onderzoek risicomanagement in Nederland

De komende 6 maanden zal er een grootschalig inventariserend onderzoek naar risicomanagement plaatsvinden onder organisaties en ondernemingen die in Nederland actief zijn en een budget hebben van meer dan € 10 miljoen. De enquête is gericht aan bestuurders/directies van deze organisaties en zal medio mei worden verstuurd. De resultaten zullen uiterlijk midden juni worden verzameld en verwerkt. Bij deelname aan de enquête is het mogelijk een gratis exemplaar van het eindrapport te ontvangen en tevens de score van de betreffende organisatie inzake zijn risicomanagement ten opzichte van de gehele populatie aan de hand van een door ons ontwikkelde meetlat. Naast een enquête wordt er een literatuurstudie uitgevoerd en interviews afgenomen.

Dit ‘Nationaal onderzoek risicomanagement in Nederland’ wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Nyenrode Business Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen (RuG), PricewaterhouseCoopers en het Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA). Het onderzoek is in het licht van de huidige financiële crisis van belang omdat één van de veronderstelde oorzaken gebrekkig risicomanagement zou zijn.

De uitkomsten van het onderzoek en het bijbehorende rapport zullen voor het eerst worden gepresenteerd op de jaarlijkse Accountantsdag van het Koninklijk NIVRA op 25 november 2009. Daarna zullen nog diverse andere publicaties en presentaties rondom dit onderzoek plaatsvinden.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Marcel Prinsenberg, marcel.prinsenberg@nl.pwc.com, of Leen Paape, L.Paape@nivra-nyenrode.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie