NBA en NOREA toetsingen

24-04-2023

Het KIN biedt de geïntegreerde kwaliteitstoetsing aan op de IPPF, NOREA en/of NBA-standaarden. Zowel het KIN als het KOA zijn geaccrediteerd door het NBA en NOREA om namens hen kwaliteitstoetsingen uit te voeren. Het staat IIA-leden uiteraard vrij om de IPPF-kwaliteitstoetsing uit te laten voeren door andere partijen dan het KIN.
 
IIA Nederland wil echter de toetsingsdruk voor de IIA-leden zoveel als mogelijk beperken als de IPPF-kwaliteitstoetsing is uitgevoerd door een ander partij. Daarom biedt het KIN aan om de kwaliteitstoetsing op NOREA en/of NBA standaarden direct opvolgend aan de IPPF-kwaliteitstoetsing uit te voeren. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Tenminste vier weken voor de uitvoering van de IPPF-kwaliteitstoetsing dient de getoetste organisatie een verzoek in bij het KIN.
  • Na offerte wordt de opdracht tot de kwaliteitstoetsing op NOREA en/of NBA-standaarden verstrekt aan het KIN door de getoetste organisatie.
  • De getoetste organisatie stelt aan het KIN dezelfde documentatie beschikbaar als die aan de geselecteerde organisatie voor de IPPF- kwaliteitstoetsing beschikbaar is gesteld voorafgaand aan de toetsing.
  • Het definitieve rapport van de IPPF-kwaliteitstoetsing wordt beschikbaar gesteld aan het KIN door de getoetste organisatie.
  • Om doublures in de werkzaamheden zoveel als mogelijk te voorkomen worden tussen de getoetste organisatie en het KIN concrete werkafspraken gemaakt.
  • Het KIN rapporteert de bevindingen van de kwaliteitstoetsing op NOREA en/of NBA-standaarden aan de getoetste organisatie.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met kwaliteitstoetsing@iia.nl.
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie