25-11-2010
25-11-2010

NBA presenteert publieke management letter zorg

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft op de Accountantsdag in Amsterdam de tweede publieke management letter gepubliceerd. Deze management letter is gericht op de langdurige gezondheidszorg. In de publicatie worden de belangrijkste risico´s op brancheniveau gesignaleerd.

De inhoud van de management letter is de uitkomst van een zorgvuldig traject waarin met experts en stakeholders uit de sector intensief overleg is gevoerd over de belangrijkste gesignaleerde risico's. Reacties van betrokken stakeholders zijn integraal opgenomen in de publicatie, die bijgevoegd is bij dit persbericht.

De brief bevat acht aanbevelingen voor de langdurige gezondheidszorg, ook wel ‘Care’ genoemd. De brief is niet alleen gericht aan zorginstellingen maar ook aan de publieke toezichthouders (Inspectie voor de Gezondheidszorg, Nederlandse Zorgautoriteit), de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en aan de accountants in de sector. De NBA constateert in de brief dat in een sector met grote regelonzekerheid en toenemende marktwerking meer dan ooit behoefte bestaat aan bestuurlijke excellentie. Zorginstellingen kunnen dit niet alleen, het vereist een collectieve inspanning samen met de overheid, publieke toezichthouders en accountants.

Bij de presentatie van het Plan van Aanpak, afgelopen maandag, werd door de voorzitters van NIVRA en NOvAA aangegeven dat de NBA (de fusieorganisatie van NIVRA en NOvAA) twee keer per jaar een publieke management letter over een maatschappelijke sector gaat publiceren. De publieke management letter is het resultaat van het NBA-project ‘Kennis Delen’, waarbij de collectieve kennis van accountants wordt ingezet om publiekelijk vroegtijdig risico’s te signaleren in maatschappelijke sectoren. In juni van dit jaar verscheen de eerste publieke management letter over de sector verzekeringen.
 
Lees een publieke managementletter voor de sector Care
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie