28-02-2013
28-02-2013

NBA-handreiking 1104 voor accountants van en bij financiële instellingen definitief

NBA-handreiking 'Specifieke wettelijke verplichtingen van de interne auditfunctie en de externe accountant van een financiële onderneming, een elektronischgeldinstelling, een premie-pensioeninstelling en een pensioenfonds' is definitief gemaakt. Er zijn ten opzichte van de consultatieversie geen wijzigingen aangebracht.

Doel NBA-handreiking
De specifieke wettelijke verplichtingen van de externe accountant die de jaarrekening of de staten controleert van een financiële onderneming, een elektronischgeldinstelling of een premiepensioeninstelling die ingevolge de Wft, of een pensioenfonds dat ingevolge de Pw onder toezicht staat.
De specifieke wettelijke verplichtingen van de interne auditfunctie van een financiële onderneming, een elektronischgeldinstelling of een premiepensioeninstelling.
Het onderzoek door de externe accountant van een beleggingsonderneming naar de deugdelijkheid van de regelingen voor vermogensscheiding.
De taken van de interne auditfunctie en de externe accountant volgens de Code Banken en de Governance Principes verzekeraars.

Klik hier voor meer informatie en voor het downloaden van de NBA-handreiking.


Vorige bericht Volgende bericht
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie