Nieuw: Implementatierichtlijnen voor Gedragscode

14-03-2019

In februari 2019 heeft The Institute of Internal Auditors (The IIA) implementatierichtlijnen geïntroduceerd voor de vier beginselen van de Gedragscode (Code of Ethics). IIA Nederland heeft deze implementatierichtlijnen in het Nederlands vertaald.

De Gedragscode is onderdeel van de Verplichte Richtlijnen van het internationale raamwerk voor de beroepsuitoefening (International Professional Practices Framework (IPPF) - de Beroepsnormen.) De Gedragscode vormt de basis voor de Standaarden. In de implementatierichtlijnen voor de Gedragscode wordt dan ook gedetailleerd verwezen via welke Standaarden aan de vier beginselen wordt voldaan én wat de betekenis van een beginsel is voor de invulling van de betreffende Standaard.

De Beroepsnormen zijn sinds maart 2018 in het Nederlands beschikbaar. De Missie, Grondbeginselen, Definitie en Standaarden zijn voor alle geïnteresseerden beschikbaar. De Implementatierichtlijnen zijn alleen beschikbaar voor leden van IIA Nederland: https://www.iia.nl/implementatierichtlijnen

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie