Nieuwe Internal Audit Master bij de UvA

20-02-2018

De Executive MSc of Internal Auditing (EMIA) ontving op 13 februari 2018 formele accreditatie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Vanaf nu krijgen studenten die het programma van deze RO-opleiding succesvol afronden de academische titel Master of Science (MSc).

Het managementteam en de docenten van het programma hebben het afgelopen jaar veel moeite gedaan om deze prestigieuze, felbegeerde accreditatie te behalen.

Programmadirecteur Prof. Edo Roos Lindgreen RE is uitermate tevreden: "De accreditatie is een blijk van erkenning en geeft niet alleen onze studenten, maar ook hun werkgevers zekerheid over de kwaliteit van de opleiding. De accreditatie verhoogt daarmee de waarde van onze afgestudeerden op de arbeidsmarkt."

"We investeren voortdurend in het moderniseren van ons curriculum. De focus ligt de komende periode op twee onderwerpen: gedrag en cultuur enerzijds, en data science anderzijds," aldus Roos Lindgreen. De UvA heeft hiervoor een speciaal programma ontwikkeld: Data Science for Auditors.

Het parttime Internal Audit MSc-programma biedt deelnemers de mogelijkheid om binnen 2,5 jaar de RO-titel te behalen. De EMIA-opleiding richt zich op studenten met een academische of post-HBO vooropleiding met bij voorkeur ten minste twee jaar werkervaring en affiniteit met besturings- en beheersingsvraagstukken.

Het programma voldoet aan de eindkwalificaties van de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO). Er is een verkort traject mogelijk voor Register Accountants (RA’s), Register Controllers (RC’s) en Register IT Auditors (RE’s). Voor delen van het programma kunnen PE-uren worden toegekend.

Meer informatie over de Executive MSc of Internal Auditing (EMIA)

Amsterdam Business School EMIA programme team

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie