Nieuwe Praktijkgids: Planning van de opdracht

28-08-2019

Er is een Nederlandse vertaling uitgegeven van de Practice Guide 'Engagement Planning - Assessing Fraud Risks'. Deze praktijkgids heet: 'Planning van de opdracht – Beoordeling van frauderisico’s'. Met de praktijkgids worden handvatten gegeven om frauderisico’s gedurende de voorbereiding van een audit te signaleren en te waarderen. 

Fraude is en blijft een belangrijk topic, zoals ook blijkt uit het verplicht stellen van het PE-onderwerp fraude voor alle (interne) accountants (volg een training Frauderisicofactoren). Deze praktijkgids sluit hier direct op aan.

In de praktijkgids worden de kenmerken van fraude beschreven, evenals het proces van het tijdens de planning van de opdracht vaststellen en beoordelen van frauderisico’s. Hoe de frauderisicobeoordeling precies moet worden opgenomen in de planning van de opdracht, kan variëren al naargelang de behoeften van de individuele organisatie, de internal auditfunctie en de opdracht.

Vanaf 2 september is voor leden een hard copy verkrijgbaar door een mailtje te sturen aan iia@iia.nl. Vermeld hierin je adresgegevens.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie