Nieuwe wetenschappelijk directeur IT-Auditing & Advisory ESAA

14-04-2017

Prof. dr. Egon W. Berghout EMITA CISA is per 1 mei de nieuwe wetenschappelijk directeur van de post-master opleiding IT-Auditing & Advisory van de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij wordt o.a. eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleiding op wetenschappelijk en vakinhoudelijk gebied. 

De aanstelling van Egon Berghout als wetenschappelijk directeur betekent inbreng van een grote dosis onderwijs- en praktijkervaring in de opleiding. Hij is sinds 2001 hoogleraar bestuurlijke informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en eveneens werkzaam als managing partner van het Information Management Institute in Rotterdam. Hij is een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van IT-Governance en IT-Auditing en een bekende adviseur op het gebied van het verbeteren van de inzet van IT in organisaties. Hij heeft ruime ervaring in het postdoctorale onderwijs bij diverse IT-Auditing opleidingen en ook bij opleidingen voor accountants en controllers. 

De post-master opleiding IT-Auditing & Advisory leidt studenten op tot hoogwaardige auditors en adviseurs in IT, IT-security en management consultancy. Een opleiding die voorziet in een toenemende behoefte op dit gebied en die in nauwe samenwerking met de private en publieke sector wordt gegeven. Egon Berghout volgt Arno Nuijten op, die programmadirecteur wordt van het nieuwe expertisecentrum Behavioral Risk & Nudges (eBridges) binnen ESAA. Een centrum dat zich richt op onderzoek op het snijvlak van gedrag, risico’s en ICT met als doel om slimmere interventies (‘nudges’) te ontwikkelen en deze in de praktijk te beproeven.


Foto-persbureau Dirk Hol

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie