12-04-2016
12-04-2016

Onderzoek naar samenwerking van IAF met AC en externe accountant

Het belang van een professionele internal auditfunctie wordt steeds meer onderkend. Dit wordt bevestigd in de recente voorstellen van de Monitoring Commissie Corporate Governance om de Nederlandse corporate governance code aan te passen.

In deze voorstellen wordt onder andere aandacht besteed aan de intensivering van de betrokkenheid van de auditcommissie bij het functioneren van die functie. Daarnaast worden de externe accountant en de internal auditor complementair aan elkaar genoemd. Deze aanpassingen moeten de internal audit functie verstevigen.

Onderzoek
De NBA ledengroep intern en overheidsaccountants (LIO) en het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) hechten veel belang aan een goede samenwerking tussen auditcommissies en internal auditors. Daarom doen zij dit jaar onderzoek naar de wijze waarop deze samenwerking in de praktijk wordt ingevuld. Daarbij wordt ook de samenwerking met de externe accountant meegenomen.

Chief Audit Executives hebben van het IIA óf van de NBA-LIO een uitnodiging ontvangen om mee te werken aan dit onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek worden gepresenteerd tijdens het commissarissen symposium op 13 september 2016.

Meer weten?
Heeft u vragen over dit onderzoek? Of valt u in de doelgroep maar heeft u geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met:
• Johan Scheffe (NBA): j.scheffe@nba.nl of 0203010305
• Hans Nieuwlands (directeur van het IIA): hans.nieuwlands@iia.nl of 0880037100.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie