Onderzoek: Niet-auditors in de IAF

12-04-2019

Internal auditfuncties (IAFs) maken in wisselende mate gebruik van (tijdelijke) auditors die niet zijn opgeleid als auditor (guest auditors, ‘subject matter experts’ of rotational auditors). Dit zorgt voor een instroom van nieuwe kennis in de IAF en kan er (onder andere) aan bijdragen dat internal auditfuncties relevante en waarde-toevoegende audits blijven leveren.

In opvolging van de Professional Practices Day ‘Non-auditors in the audit’ in november 2018 start de Commissie Professional Practices (CPP) een onderzoek naar hoe IAFs het beste kunnen omgaan met vaktechnische elementen inzake deze niet-auditors. Het doel van het onderzoek is te ontdekken hoe optimaal gebruik kan worden gemaakt van niet-auditors in internal audits.

Het CPP is op zoek naar enthousiaste personen die als mede-onderzoeker mee willen werken aan dit onderzoek, bij voorkeur met ervaring met het werken met het onderwerp. Het eindproduct is een publicatie/artikel. Heb je interesse om deel uit te maken van de projectgroep 'Onderzoek niet-auditors in de internal auditfunctie'? Neem dan contact op met gijshendrix@gmail.com. Het doel is dit onderzoek dit najaar afgerond te hebben (september). Het zal naar verwachting (maximaal) enkele uren per week kosten.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie