Ook Sligro gaat IAF oprichten

28-02-2017

Als één van de laatste midcapondernemingen heeft Sligro Food Group besloten om in de loop van 2017 een interne auditfunctie (IAF) in te richten. Dit blijkt uit het op 3 februari 2017 gepubliceerde Bestuursverslag 2016 van het voedingsmiddelenbedrijf.

Het bedrijf achtte het tot en met 2016 minder noodzakelijk om een IAF te hebben “gezien de centrale aansturing en de afwezigheid van vergaande decentrale bevoegdheden”. Door de overname van de Belgische groothandelsorganisatie Java in 2016, waardoor Sligro de eerste stap buiten Nederland zette, is een ander aansturingsmodel nodig. “Meer autonomie op afstand vraagt om aanpassingen in ons organisatiemodel, de aansturing en de monitoring”, schrijft het Sligro-bestuur in het bestuursverslag. Uit het bestuursverslag wordt niet duidelijk wat de omvang van de IAF zal zijn en welke bevoegdheden zij zal krijgen.

In tegenstelling tot Sligro schrijven smallcapondernemingen zoals Kendrion en Nedap in hun bestuursverslagen over 2016 dat zij niet de noodzaak zien om een IAF op te richten. Kendrion vindt dat haar interne controleprocedures aan haar behoeften voldoen. Nedap vindt zichzelf te klein voor het optuigen van een IAF. Bovendien vindt de RvC van Nedap de ondernemingscultuur zodanig dat door alle medewerkers op een verantwoorde manier met risico’s wordt omgegaan.

Bron: Eumedion

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie