Optimale balans tussen assurance en consulting

19-03-2019

De Internal Audit Foundation heeft een onderzoeksrapport uitgebracht over de optimale balans tussen assurance en consulting services. Het rapport 'Striking an Optimal Balance Between Assurance and Consulting Services – Practical Insights from Internal Audit Leaders' is gebaseerd op de ervaringen van Chief Audit Executives (CAE's) en maakt onderdeel uit van de studie van de Common Body of Knowledge (CBOK).

Het rapport benadrukt het belang van consulting services en geeft bruikbare inzichten en praktische handvatten om die te verlenen. Het gaat in op de mogelijke gebieden waarop de IAF kan adviseren en geeft handvatten hoe dit uit te voeren. De voordelen van consulting services gelden zowel voor de organisatie als voor de Internal Audit Functie (IAF) zelf. De kennis en vaardigheden van de IAF, maar ook de reputatie en geloofwaardigheid worden vergroot, hetgeen ook de efficiency van de assurance services zal versterken.

Bijzonder aandachtspunt is het bewaken van de objectiviteit. De CAE's die meer dan 20% van hun tijd aan consulting besteden, benadrukken het belang daarvan. Benadrukt wordt echter ook dat de voordelen van het bieden van consulting services zo groot zijn dat je natuurlijk moet waken voor inbreuk maken op de objectiviteit, maar er ook niet té beducht voor moet zijn.

Middels de best practices in het rapport is het geen probleem om die objectiviteit te bewaren, zo geven zij aan. Kortom, een nuttig rapport om de toegevoegde waarde van de IAF te borgen en mogelijk te versterken.

Bron: ​New Report Weighs Internal Audit Responsibilities

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie