PAS commissie verwelkomt nieuwe leden

20-11-2019

De PAS commissie, voor professional auditors at small auditshops, verwelkomt twee nieuwe commissieleden. Mariska van den Haak en Sabine van Bohemen komen het team versterken. Zij stellen zich graag voor.

Mariska van den Haak

Mariska van den Haak heeft bijna vijf jaar geleden de overstap gemaakt naar de functie van internal auditor, daarvoor was zij externe accountant. “Ik wilde focussen op die werkzaamheden waar ik als accountant het meest enthousiast van word. Ik vind het leuk om het bestuur te ondersteunen in hun verantwoordelijkheid de organisatie ‘in control’ te houden en geef graag aanbevelingen ter verbetering.” Mariska startte als operational auditor in een ontwikkelingswerkorganisatie, waar haar passie voor reizen goed tot zijn recht kwam. “Na een paar jaar reizen werd het tijd voor meer regelmaat. Wel was ik ervan overtuigd dat een non-profit organisatie het beste bij mij past. Sinds dit voorjaar werk ik bij het internal audit team van de Universiteit van Utrecht dat bestaat uit twee IT-auditors en twee operational auditors. Hier hoop ik indirect iets bij te dragen aan de verbetering van het onderwijs en de maatschappij. Studenten zijn onze toekomst!”

PAS hielp mij thuis voelen in deze ‘nieuwe’ wereld

Mariska wil graag haar kennis, ervaring en enthousiasme delen met andere kleine IAF’s. “Toen ik switchte van externe accountant naar internal auditor worstelde ik met de uitdagingen die dit vak biedt. Ik werd enorm warm ontvangen door de PAS Commissie. Door de interessante events en netwerkmogelijkheden voelde ik me steeds meer thuis in deze ‘nieuwe’ wereld. Nu ik zelf een aantal jaren ervaring heb als internal auditor wil ik graag iets terugdoen.”

Een organisatie auditen met maar twee of drie auditmedewerkers is een uitdaging

Sabine van Bohemen 

Sabine van Bohemen heeft bij meerdere kleine auditdiensten gewerkt. “Daar heb ik gemerkt dat er veel behoefte is aan extra kennis en ervaring. Een hele organisatie auditen met maar twee of drie auditmedewerkers is toch een uitdaging. Het is erg interessant om te horen hoe andere kleine audit diensten dit aanpakken. Tips, best practices, mogelijke frameworks en andere zaken met elkaar delen helpt enorm.”

Sabine vindt met name de gedragskant van auditen heel interessant. “Zowel de interactie met je auditees als het auditen van gedrag en cultuur zelf. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in het auditen binnen een snel veranderende omgeving (innovaties, agile, digitalisering, et cetera) waarbij je nog steeds toegevoegde waarde kan bieden. Bijvoorbeeld door een andere aanpak of door andere auditmethodes te gebruiken, zoals data analyse. Dit zijn dan ook de onderwerpen waar ik in eerste instantie events voor wil organiseren.”

Gerelateerd nieuws

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie