17-06-2015
17-06-2015

PhD Workshop IAA en ITAA opleidingen

ESAA organiseerde op dinsdag 19 mei een kleinschalige PhD-workshop voor enkele (aspirant) onderzoekers rond de IT-Auditing & Advisory (ITAA) en Internal Auditing & Advisory (IAA) opleidingen.

Onder leiding van Prof. dr. Mark Keil (Georgia State University, USA) werden de deelnemers hands-on wegwijs gemaakt in enkele bruikbare technieken voor kwantitatief onderzoek: de analyse van interactie-effecten in dataverzamelingen met behulp van technieken in PLS en SPSS. Gezamenlijk werden de resultaten van een experiment geanalyseerd, waarbij nagegaan werd hoe omgevingsfactoren (in combinatie) van invloed zijn op onze perceptie van risico’s en de beslissingen die we nemen. Een leerzame bijeenkomst voor liefhebbers van dit type onderzoek die na hun ITAA en IAA opleiding nog verder verdieping zoeken. Het komende jaar zullen de ITAA en IAA opleidingen van ESAA vaker dergelijke PhD-workshops verzorgen.

Boven: Arno Nuijten en Mark Keil, onder: Violeta Verbraak, Nick Benschop en Peter Haasnoot.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie