04-05-2011
04-05-2011

Praktijkgids Fraudebeheersing

Fraude laat altijd sporen na. Maar hoe kan men fraude voorkomen en ontdekken? Peter Schimmel, partner bij Grant Thornton, schreef hierover de praktijkgids 'Fraudebeheersing. Een leidraad van preventie tot detectie'.

Fraude is complexer dan diefstal, er is namelijk sprake van bedrog. Het komt veel voor en vaak gaat het om aanzienlijke bedragen. Geen enkel bedrijf is gevrijwaard van fraude. Daarom is fraudebeheersing voor zowel kleine als grote ondernemers, overheid en non-profitorganisaties van belang.

Het onderscheidende van frauderisico ten opzichte van ieder ander bedrijfsrisico is dat iemand het voor de organisatie verbergt. Hoe werkt preventie, is tijdige ontdekking mogelijk en hoe wordt gewenst gedrag bevorderd? Lees de antwoorden in de voorbeelden uit de praktijk, checklists en heldere procesbeschrijvingen uit de nieuwe praktijkgids. Het boekje is gratis te bestellen en alleen in gedrukte vorm. Voor de bestelling is registratie verplicht.

Bestel de publicatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie