Praktische handvatten bij hot topic cybersecurity en cyber data

04-11-2020

In aanvulling op het rapport Risk in Focus 2021, Hot topics for Internal Auditors , is Practical Guidance verschenen op het hot topic Cybersecurity. Waar het RiF-rapport vooral ingaat op de vraag ‘WAT kan belangrijk zijn om te auditen?’, helpt deze leidraad bij ‘HOE dit onderwerp te auditen’.

Deze guidance is ontwikkeld om interne auditors te helpen bij het aanpakken van hot topic nummer 1 'Information security in the expanded work environment', met als doel bij te dragen aan het verminderen van haar impact op de organisatie en haar belanghebbenden.

Het geeft concrete aandachtspunten en handvatten. Daarnaast biedt de guidance een beknopt overzicht van de belangrijkste publicaties en bestaande tools die zijn ontwikkeld door de 10 Europese instituten van interne auditors in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zweden, het VK en Ierland en publicaties van de IIA Global.

In de komende twee maanden zal aanvullend Practical Guidance beschikbaar komen voor twee topics die sterk in belang toenemen, maar waar door de IAF nog relatief weinig aandacht aan wordt besteed:

  • Macroeconomic risk and political uncertainty;
  • Climate change risk and sustainability.
     

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie