Presentatie MAB Themanummer IAF ‘Nieuwe Blikken’

06-09-2022

Het IIA en het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) werken als onderdeel van het 25-jarig jubileum samen aan een nieuw themanummer. Het thema hiervan is  'Nieuwe blikken - voor en van de internal auditor'. In het themanummer wordt ingegaan op ontwikkelingen in organisaties en de 'nieuwe blikken’ die de auditor daarop moet werpen om blijvend haar rol goed te kunnen spelen, maar ook op de ‘blikken’ die andere wetenschappen hanteren, en wat de internal auditor daarvan kan leren. Diverse artikelen belichten dit thema vanuit wetenschappelijk perspectief. Deze speciale uitgave omvat diverse artikelen van auteurs die ruimschoots hun sporen binnen het vakgebied hebben verdiend.

De presentatie van het themanummer vindt plaats op donderdag 13 oktober, in de Zuiderkerk in Amsterdam. Edo Roos Lindgren zal het 1e nummer uitreiken aan de voorzitter van het IIA en de totaliteit van de bijdragen duiden. Gedurende de bijeenkomst wordt een overzicht gegeven en worden enkele van de artikelen gepresenteerd. 

  • Wat kunnen we leren van sociologie? Geschreven door Ron de Korte
  • Organizational resilience, geschreven door Isabelle van Maaren
  • Participatory control system. Hoe kan de organisatie zich kan aanpassen aan complexe situaties? Geschreven door Wouter Kolk
  • Wat kunnen we leren van theatermakers en kunstenaars? Geschreven door Sandra Boer

Kortom een inspirerende middag met leerzame onderwerpen toegelicht door boeiende sprekers. Heb jij je al aangemeld? Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Alle deelnemers tijdens de presentatie van het MAB krijgen een hardcopy mee.  

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie