Prettig gesprek IIA Nederland en KPMG

15-09-2016

John Bendermacher, voorzitter van IIA Nederland en Jos Motzheim, voorzitter van de NBA Ledengroep Interne en Overheidsaccountants, hebben vrijdag 2 september 2016 een prettig gesprek gehad met Albert Röell, bestuursvoorzitter van KPMG in Nederland.

Aanleiding voor het gesprek was een interview van de heer Röell in het Financieele Dagblad van 11 juli 2016 en het misverstand dat was ontstaan naar aanleiding van zijn signalering van het afkalvend vertrouwen van de maatschappij in zelfcontrole.

In het gesprek benadrukte de heer Röell zijn vertrouwen in de internal audit: "De kwaliteit van de internal audit staat niet ter discussie." Tevens sprak de heer Röell over zijn eigen, positieve, ervaringen met de internal audit functie. "Ook in eerdere bestuursfuncties hechtte ik al groot belang aan, en had ik al veel waardering voor, de krachtige en onafhankelijke internal audit functie. Het is goed dat de internal auditor een prominentere rol en verantwoordelijkheid toebedeeld heeft gekregen in de herziene Corporate Governance Code."

De heer Motzheim en de heer Bendermacher zijn, als voorzitters van de internal auditors, blij dat KPMG hiermee duidelijk maakt te hechten aan een sterke internal auditfunctie, als onderdeel van good governance en samenwerkend met de externe accountant: "Het is nu goed om vooral naar voren te kijken en niet achterom. De uitwerking van de complementaire relatie tussen internal auditor en openbare accountant vraagt aandacht en visie en daar moeten we ons de komende tijd op richten."

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie