19-06-2015
19-06-2015

Publicatie: De botsende logica's van Advisering en Auditing

Auditors zijn geen adviseurs, maar in de beroepspraktijk doet bijna elke auditor wel aan advisering. Niemand is het, maar zo ongeveer iedereen doet het. Naast assurance (“zo zit en zo is het”) wordt immers vaak ook gevraagd om consultingactiviteiten (“hoe kan en hoe moet het”). Auditing én advisering vormen desondanks geen vanzelfsprekende combinatie.

publicatie advisering auditingIIA Nederland heeft in samenwerking met de Erasmus School of Accounting and Assurance een onderzoek gedaan naar de even interessante als ingewikkelde verhouding tussen auditing en advisering. De publicatie Advisering & Auditing - Over complementaire competenties op basis van botsende logica's doet op essayistische wijze verslag van dit onderzoek. Daarin brengt de confrontatie tussen auditing en advisering tevens een dieperliggend dilemma in de beroepsuitoefening op tafel: audit én advies vormen géén vanzelfsprekende combinatie, hoezeer ze elkaar in de beroepspraktijk ook ontmoeten. In de publicatie wordt onderzocht hoe de samenwerking goed geborgd én productief kan zijn.

Download de publicatie Advisering & Auditing hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie